Les Busserolles

Ook al wonen we hier nog zo graag, het is een groot landgoed met 5 gebouwen en 4 hectares en dat vraagt onderhoud. We doen het met plezier maar realiseren ons ook dat we ouder worden en dat we op een dag graag wat kleiner willen gaan wonen.

Kleiner, maar groot genoeg voor ons, de honden, de katten, de kippen en de ezels.

 

We wachten tot er zich nieuwe eigenaren voor les Busserolles aandienen en als dat nog een aantal jaren duurt dan hebben we daar geen problemen mee.

 

Schrik dus niet terug om te komen kamperen of op retraite te gaan op les Busserolles.

Zolang we hier zijn zijn jullie Van Harte Welkom

 

 

 

 

Te koop in de Allier onze retraiteboerderij met gîtes en camping a la ferme.

 

Het geheel bestaat uit 2 woonhuizen, een bergerie, een grange en een ruime houten loods.

De ligging is vrij aan een eigen weg met prachtige uitzichten alle kanten op, en op 2 km afstand van een charmant dorpje met alle voorzieningen.

Vanuit Nederland Breda is de afstand 710 km.

 

Het grote woonhuis.

Geheel onderkelderd met een ruim souterain (8,5 x13 m.) waarin de stookruimte van de houtgestookte cv, een vorstvrije opslagruimte, en een betegelde provisiekelder. Daarop de woonlaag (8,5x13m.) bestaande uit een living van 48m2 met handige open keuken en een veranda/bijkeuken. Op deze woonlaag bevinden zich 3 ruime kamers elk van 4,5x4,5 plus een badkamer met aparte wc, wastafel en douche. Alle ruimtes hebben hier een hoogte van 3.00 m.

Apart bereikbaar via een buitentrap een tweede woonlaag met daarin een ruime gang met opbergruimte voor de chambres d'hôtes en drie nieuwe kamers die samen 2 gîtes vormen met gezamenlijke keuken.

Het huis heeft rondom dubbel glas en heeft een zwaar geïsoleerd dak (2008). De eerste woonlaag wordt verwarmd met een houtkachel of met de houtgestookte c.v. met welke het hele huis verwarmd wordt inc'de gastenappartementen.

Elektriciteit au norme, nieuwe ecologische waterzuivering/fosse sceptic: au norme. Aangesloten op prima drinkwater, telefoon en supersnel internet. Grote vrije aangelegde achtertuin met terras.

 

De oude Boerderij.

 

Een in 2012 eco gerenoveerd gebouw stammend uit de 12de eeuw, dat nu voldoet aan de eisen van deze tijd. Dubbel glas , vloer en dakisolatie, regenwateropslag voor grijswater.

De woonkeuken(31m2) heeft een panoramisch uitzicht en grenst aan de moestuin. Vervolgens is er beneden een tussenruimte(16m2) geschikt om zo nodig een kamer van te maken. Een toilet, en een badkamer met wastafel en douche. De tussenruimte is momenteel in gebruik als bijkeuken.

Daarnaast bevindt zich een sfeervolle salon(22m2) met houtkachel en een vide(15m2) waarop een logeerbed. Deze beide ruimtes zijn met wat aanpassingen eenvoudig apart te verhuren als gîte.

Via de fraaie handgemaakte eiken trap in de tussenruimte komt men boven op de overloop met bergruimtes, inloopkast en badkamer(10m2) met toilet wastafel en douche.

Aangrenzend een fraaie kamer met openslaande deuren van 31m2.

Alles au norme, aangesloten op eigen biologische waterzuivering.

 

De andere gebouwen op het terrein

Op het terrein tegenover het woonhuis bevindt zich de Grange waarin 4 ruimtes, momenteel beneden in gebruik als kippenruimte, houtopslag, atelier en garage.

Het dak is geheel vernieuwd in 2014.

De zolder van de Grange met fraaie spanten is nog een open ruimte en kan veranderd worden in ateliers, kamers, gîtes etc.

Achter de Grange, uit het zicht van het erf, bevindt zich een grote houten loods van 15x30. Momenteel in gebruik als opslag, werkplaats en garage.

Aan het erf, grenzend aan de oude boerderij en onder het verlengde van haar dak is een open ruimte gecreëerd, de abri, waar men heerlijk beschut kan zitten.

Tenslotte bevindt zich tegenover de oude boerderij de Bergerie met daarin het sanitairgebouw voor de camping. Bestaande uit 2 douches, 2 toiletten en 2 aanrechten/wastafels en tevens naast de sanitaire ruimte een keuken met doorloop naar de Bergerie.

De Bergerie functioneert momenteel als ontmoetingsruimte voor de kampeerders, als ruimte voor groepen en workshops, als concert en filmruimte. Bovendien bevindt zich bovenin, bereikbaar met een monumentale eiken handgemaakte trap, de meditatieruimte.

Rondom het erf ligt het bijbehorende land, totaal 4 hectare, bestaande uit 4 weilanden omzoomd door hagen en eikenbomen, een moestuin,een boomgaard, een klein meertje, een vijver en een klein, bijzonder bosje. De weilanden zijn momenteel in gebruik als kampeerweides. Op één weide ligt een keltisch labyrinth gevormd in het gras. Op deze weide bevindt zich ook een buitenstal.(2017)

Les Busserolles is momenteel in gebruik als retraiteboerderij met gÎtes en camping.

Prijs, een virtuele tour, luchtfoto's en andere foto`s op aanvraag.

lesbusserolles@gmail.com

 

Home Retraites Cursussen Vakantie Contact