Les Busserolles

Fiets- en wandelvakanties


Vanaf Les Busserolles kunt u prachtig wandelen en fietsen. Wij hebben voor onze gasten een heleboel leuke tips verzameld en routes klaar liggen.

De hele Allier is een gebied bij uitstek om te wandelen of te fietsen.

Wandelen is de manier bij uitstek om tot rust te komen. Het ritme van je voeten, de schoonheid van het landschap, de rust om je heen, brengen je weer terug naar waar je zijn wilt.

 

Vanuit Les Busserolles kun je er meteen op uit. De wandelingen rond en door Buxières les Mines zijn de moeite meer dan waard. Sommige wandelingen gaan door het glooiende groen, andere door het diep uitgeslepen dal van de Bandais, door bossen en over boerenpaden.

In Buxières op het pleintje bij de 12de eeuwse middeleeuwse kerk wacht een drankje bij café de Sports.

In de supermarkt, bij de bakker de pharmacie en La Presse vindt u alle dagelijkse levensbehoeften op loopafstand van Les Busserolles( 2km). Ook is er een postkantoor, een arts en een slager en een tankstation in Buxières les Mines evenals een klein marktje op woensdagmorgen.

Een paar kilometer verder ligt het meer van Vieure, daar kan men zwemmen, zonnebaden, de herberg in of een van de wandelingen maken om of nabij dit meer.

De bossen in de omgeving bieden schaduw, oude bomen en frisse lucht.

In Cosne d’Allier op 10 km afstand is een grote supermarkt en de plaatselijke markt elke dinsdag. Verder zijn hier alle voorzieningen.

Op een afstand van 20 tot 35 minuten autorijden liggen plaatsen zoals Moulins, Herrison, Souvigny, Bourbon l’Archambault, Mountluçon. Zij bieden u winkels, musea, markten, makelaars, kerken, thermale baden, stadswandelingen en rondwandelingen in hun omgeving.

zie ook omgevingsinformatie

 


Wandelen vanuit les Busserolles

 

Onze kamers zijn ruim en licht en hebben eigen sanitair; douche (evt. douche en ligbad) en toilet en aparte kookgelegenheid.

 

Kies zelf voor 4, 5, 6, of 7 dagen. Kies ook zelf voor de lengte van de wandelingen en plan gerust een rustdag tussendoor.

Een arrangement van 4 dagen houdt in :verblijf, wandelkaarten en 2 x diner.

De prijs voor 4 dagen bedraagt €275,- voor 2 personen. extra dagen €50,- p.d.

 

Na uw boeking sturen we u alvast toeristische informatie toe.

 

Geef van te voren aan of u met het openbaar vervoer komt of met eigen auto. Aankomst elke dag mogelijk.

 

Prijs zie Tarieven 

 

 

Prijzen voor langere periodes, evenals de prijs als u verblijft in eigen caravan of camper op aanvraag.

 

Wilt u hier mee over weten? Mail naar atie@lesbusserolles.eu

 

 


 

                                                                                            FIETSVAKANTIES


 

Fietsen is hier mogelijk mits men een goede fiets en een idem conditie heeft. Vooral de directe omgeving van les Busserolles is behoorlijk pittig voor fietsers. Maar er zijn op korte afstand mooie redelijk vlakke fietsroutes die met een auto met fietsendrager binnen 20 minuten bereikbaar zijn. Beschikt u over een electrische fiets dan is vanuit les Busserolles prima te fietsen. In Bourbon L`Archambault zijn electrische fietesen te huur.

Wij hebben volop fietsinformatie beschikbaar.

Voor verdere info zie hierboven bij wandelen.

 

 

Home Retraites Cursussen Vakantie Contact